Videon får fram det, som människor köper med – känslor 

Videon fortsätter att vinna i sociala medier. Inte konstigt. En bild sägs berätta mer än tusen ord och ett videoklipp kan lätt rymma 24 bilder. Så om man börjar räkna, ja …slutklämmen är att på bara 30 sekunder kan du berätta en ganska lång historia. 

Och speciellt när det gäller berättelser, så finns makten i videon. Genom århundradena har människor berättat historier åt varandra, om hur hittade den perfekta blåbärs-stället eller hur det gick när de råkade äta fel svampar. 

Videon är vår tids berättelser

Berättelserna har gett information och samtidigt fungerat som underhållning. Videon är vår tids berättelser, och de gör det möjligt att få fram fakta på ett intressant sätt. På det här sättet kommer också folk bättre ihåg fakta, när de införlivas i en större helhet. 

Ganska ofta görs köpbesluten med känslor men motiveras med förnuftet. Videon erbjuder goda möjligheter att skapa känslor. Med bara rätt musikval kan man få folks hjärtan att slå extra slag. När även bilder läggs till den engagerande berättelsen är det inte konstigt att så många företag använder videon i sin marknadsföring. 

När videon lyckas skapa känslomässiga upplevelser så märks det också på sociala medier 

Videoinnehåll samlar betydligt fler gillningar, delningar och kommentarer än andra typer av innehåll. Dessutom visar upp till 65% av videovisningarna mer än ¾ av videon. Det här är ganska mycket jämfört med en blogg, där de flesta i brådskan mest ser på bilder och rubriker. Om du vill att ditt företag rankas högre på Google så är det värt att investera i videon. Videon på webbplatsen kan öka rankningen med upp till 53%. 

Nu, om du någonsin lönar det sig att ta med videon i marknadsföringen av ditt företag. Vi på Seger Marketing hjälper dig gärna i produktionsprocessen, från idé till videoproduktion. Kontakta oss, så skapar vi mera känslor i ditt företags marknadsföring.