Femorsaker, varför man bör planera sommarens fotograferingar redan nu 

Våren är äntligen här! Dagarna blir längre, semestern närmar sig och tiden går snabbt. Vips så är hösten här igen. Senast när kalendern visar oktober, märker man att det skulle ha varit bra, om man skulle ha haft somriga snygga bilder till årskalendern, kundtidningen, broschyrerna eller till webbsidan. 

Men som tur är vi ännu i april och nu finns det tid att fundera över bild-behovet för både det här året samt nästa års säsong. Här följer några bra orsaker, varför man bör börja fundera på sommarfotograferingen i god tid innan sommaren. 

Ni har färdigt material till nästa vår när sommarens produkter ska säljas 

Sommarprodukternas marknadsföring startar i allmänhet i god tid innan den egentliga sommaren. I praktiken betyder det, att man borde ha trevliga bilder redan innan björkarna får musöron. 

Om man redan under sommaren innan, har planerat in bilderna så är det ingen panik. Då är det bara att börja marknadsföra. 

Det kan ta tid, att vänta på bra väder 

Sommarvädret i Finland är ganska oförutsägbart. Ibland regnar det. Ibland regnar det ännu mer. Om ni har planerat att få somriga soliga foton i juli, så bör ni reservera tid för att vänta på den dagen. Det finns ännu nämligen inte ett enda 100% pålitligt sätt att blåsa bort regnmolnen från den inplanerade fotodagen. 

Du får de människor du vill, med på bilderna 

Sommaren är över på en gång, känns det som. Ibland eftersom det finns något roligt evenemang varje helg, eller åtminstone en resa till villan. Om ni vill ha människor med på sommarbilderna, är det bäst att komma överens med dem i god tid, så att ni inte behöver panikleta under sommaren 

Foton blir bäst på sommaren 

De bästa fotona tas i naturljus och på sommaren finns det ljus minsann. Soluppgången och solnedgången ger ännu mer häftiga effekter till bilderna. Även om man kan redigera bilderna efteråt, så blir de bilder bäst, som också ser bra ut redan i kameran. 

Njut av sommarsemestern 

När du har ordnat med sommarfotograferingen i god tid, så kan man njuta av semestern i lugn o ro. Istället för att under hösten känna paniken över de bilder som fattas till nästa år, kan du klappa dig på axeln, för nu har du många högkvalitativa bilder, som fungerar både digitalt och i print.