Viisi syytä, miksi kesän kuvaukset kannattaa suunnitella jo nyt

Viisi syytä,miksi kesän kuvaukset kannattaa suunnitella jo nyt

Kevät on vihdoin täällä! Päivät pitenevät ja lomat lähenevät. Ihan huomaamatta sitä ollaan kohta taas syksyssä. Kalenterin näyttäessä lokakuuta sitä viimeistään huomaa, että olisipa ollut kivaa, jos yrityksen vuosikalenteriin, asiakaslehteen, esitteeseen tai nettisivuille olisi käytettävissä kesäisiä kuvia. 

Mutta onneksi nyt olemme vasta huhtikuussa ja on vielä reilusti aikaa miettiä tulevan vuoden kuvatarpeita. Tässä pari hyvää syytä siihen, miksi kuvaideat kannattaa laittaa itämään jo hyvissä ajoin ennen kesää. 

Valokuvat onnistuvat parhaiten kesällä

Parhaat kuvat otetaan luonnonvalossa ja sitä on kesällä runsain mitoin tarjolla. Bonuksena vielä auringonlaskujen ja -nousujen upeat värit, joita käyttämällä kuviin saa aivan omanlaatuisensa tunnelman. Vaikka kuvien jälkikäsittelyllä saakin nykyään paljon aikaiseksi, niin onnistuneimmat kuvat ovat niitä, jotka näyttävät hyvältä jo kamerassa. 

Hyvän sään odottaminen ottaa aikansa

Kesäsää on suomessa arvaamatonta. Joskus sataa. Ja joskus sataa vielä enemmän. Jos suunnitelmissasi on saada yrityksesi kuviin tallennettua helteinen heinäkuun päivä, kannattaa varata aikaa tuon päivän odottamiselle. Nimittäin ainakaan vielä ei ole olemassa 100% luotettavaa keinoa puhaltaa sadepilviä pois kuvauspäivän takia. 

Saat kuviisi juuri ne ihmiset, jotka haluat 

Kesät menevät ohi humauksessa. Yleensä jo senkin takia, että joka viikonlopulle on luvassa jokin kiva tapahtuma tai vähintään mökkireissu. Jos siis haluat kesäkuviisi ihmisiä, parasta olisi, ettei heitä tarvisi etsiä joka ikisen niemen notkosta tai laitureilta lekottelemasta. Helpoimmalla pääset, kun olet buukannut kuviisi tarvitut mallit jo hyvissä 

Valmista materiaalia pitkälle seuraavan vuoden kevääseen

Kesäsesongin tuotteiden markkinointi alkaa yleensä jo hyvissä ajoin ennen varsinaista kesää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että keväällä jo ennen kuin puut vihertävät saatavilla täytyisi olla kivoja kesäkuvia. Jos edeltävänä keväänä on osannut ajatella tulevan kesän tarpeita tässä ei ole mitään ongelmaa vaan sopivat kesäkuvat löytyvät kädenkäänteessä.

Nauti täysillä omasta kesälomastasi

Kun olet hyvissä ajoin huolehtinut kesän kuvaustarpeista, voit lomallasi keskittyä kaikessa rauhassa rentoutumiseen. Syksyllä voit paniikin sijasta taputtaa itseäsi olkapäälle, sillä sinulla on nyt monta hyvää painokelpoista kuvaa, jotka toimivat myös netissä.