Viisi vinkkiä parempaan työssä jaksamiseen

Viisivinkkiä parempaan työssä jaksamiseen

Meillä Seger Marketingilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Uusia ideoita keksitään, kehitellään, kuopataan tai toteutetaan joka päivä, onhan se meidän työtämme. Luovuus on kuitenkin vaativa laji. Uusia ideoita ei synny, jos energiatasot ovat matalalla tai työympäristö ei ole optimaalinen. 

Yksi Seger Marketingin arvoista on terveys. Meillä uskotaan, että on helpompaa olla luova, jos terveysnäkökulmat on huomioitu jokapäiväisessä työssä. 

Tässä postauksessa esitellään Seger Marketingin vinkit, joiden avulla työssä jaksaa paremmin. Vinkkejä kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikka ei tekisikään luovaa työtä. 

Vinkki nro 1 — Pidä kokous pihalla 

Jos vain suinkin mahdollista kokoustaminen kannattaa hoitaa raittiissa ulkoilmassa. Kun aivot saavat kunnolla happea, juoksee ajatus paremmin. Kannattaa myös kokeilla kävelykokouksia, sillä kun koko keholla on tekemistä vapauttaa se aivot uusien ajatusten keksimiseen. 

Vinkki nro 2 — Nouse seisomaan 

Meillä Seger Marketingilla jokaisella työntekijällä on pöytä, joka mahdollistaa tietokoneen näpyttelyn seisoma-asennossa. Kun ei jämähdä samaan staattiseen asentoon koko päiväksi pysyy kroppa vetreänä ja suomalaisten kansantauti selkävaivat pysyvät loitolla. 

Vinkki nro 3 — Kevennä kokoustarjoiluja 

Koko päivä kokouksia, kahvia ja viinereitä? Ei meillä. Meidän kokouksissa tarjoillaan raikkaita smoothieita, täysjyväleipää ja tuoreita hedelmiä. Niin ja toki myös kahvia ja teetä. Miksi näin? Koska uskomme, että ravinnolla on suuri merkitys jaksamiseen ja sitä kautta uusien ideoiden syntymiseen. Parhaiten jaksaa kokouseväillä, jotka on tehty tuoreista, mahdollisimman lähellä tuotetuista raaka-aineista. 

Vinkki nro 4 — Älä tule töihin 

Aina ei kannata tehdä töitä työpaikalta käsin. Joskus on helpompaa keskittyä omassa kodissa, kahvilassa tai muussa työtilassa. Esimerkiksi meillä Seger Marketingilla muutamat työntekijät tekevät etätöitä muutamana päivänä viikossa. Heidän mukaansa juuri etätyöpäivät ovat niitä kaikista tuotteliaimpia työpäiviä. 

Vinkki nro 5 — Lisää treeniä! 

Vaikka oma työpiste olisi viritetty ergonomisesti huipputasolle ei se korvaa fyysisen harjoittelun tuomia etuja. Seger Marketingin työntekijät harrastavat vapaa-ajallaan niin hiihtoa, tanssia kuin uintiakin. Lisäksi kaikilla työntekijöillä on mahdollisuus käyttää samassa rakennuksessa sijaitsevaa kuntosalia. Ja se jos mikä on hyvä luovalle toimistotyöläiselle!