Webinaari – uusi tapa tavata, promota ja myydä digitaalisesti

Webinaari – uusi tapa tavata, promota ja myydä digitaalisesti

Mikä on webinaari tai live-lähetys kuten sitä myös kutsutaan? Se on tehokas tapa pitää seminaareja, luentoja tai workshoppeja digitaalisesti netissä. Webinaari tarjoaa asiakkaillesi ja sidosryhmillesi ympäri maailmaa mahdollisuuden seurata keskustelua, esitystä tai workshoppia livenä kotisohvalta tai vaikkapa omalta toimistolta käsin.

 

Webinaarin lähetyspaikka voi olla mikä tahansa aina suuresta tapahtumapaikasta luokkahuoneeseen tai kotikeittiöösi. Tärkeimpiä onnistumisen edellytyksiä ovat vakaa verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni sekä hyvä suunnitelma.

Seger Marketing järjesti lokakuussa kolme isompaa webinaaria yhteistyössä asiakkaidensa eli Folkhälsanin, Merenkurkun neuvoston ja Vasekin kanssa. Kerromme tässä tarkemmin kahdesta webinaarista.

 


 

Folkhälsan oli suunnitellut järjestävänsä “Hela hälsan” -tapahtuman

 Folkhälsan
oli suunnitellut järjestävänsä “Hela hälsan” -tapahtuman, mutta kotimaan matkailun rajoittamista ja sosiaalista eristäytymistä koskevien suositusten takia Folkhälsan joutui miettimään myös vaihtoehtoisia järjestämistapoja. Tapahtuma haluttiin joka tapauksessa järjestää haasteista huolimatta. Folkhälsanista otettiin meihin yhteyttä ja tarjosimme heille räätälöityä ratkaisua tapahtuman järjestämiseksi.

Tehtävämme oli yhdistää eri maakunnat verkkolähetyksen avulla. Rakensimme lähetystukikohdan Vaasan Folkhälsan-taloon ja matkustimme Espooseen ollaksemme paikan päällä myös Uudellamaalla. Molemmissa paikoissa oli asianmukainen kameravarustus, mikrofonit ja teknikot, jotka yhdessä hoitivat lähetyksen.

Streamin avulla osallistujat Vaasasta, Espoosta, Karjaalta, Uppsalasta ja Maarianhaminasta pystyivät seuraamaan luentoja, keskustelemaan ja esittämään asiantuntijoille kysymyksiä reaaliajassa. Tekniikka toimi hyvin, kuvanlaatu oli hyvä eikä ääni pätkinyt. Siinä onnistuneen webinaarin ainekset.


 

Merenkurkun neuvosto halusi järjestää kick-off-tapahtuman FAIR-sähkölentohankkeelle

 

Merenkurkun neuvosto halusi järjestää kick-off-tapahtuman FAIR-sähkölentohankkeelle. Haasteena oli se, että puhujat ja yleisö olivat fyysisesti usealla paikkakunnalla sekä Suomessa että Ruotsissa.

Merenkurkun neuvoston toiveena oli luoda tapahtumalle oma nettisivu chat-toiminnolla, jotta osallistujat voisivat esittää kysymyksiä ja kommentoida webinaaria reaaliaikaisesti. Loimme webinaarille oman sivun, joka oli käytössä viikkoa ennen webinaaria. Matkustimme Vaasasta Uumajaan rakentamaan studion Folkets Husiin. Webinaarin tukikohtana oli Seger Marketingin toimisto Vaasassa, jossa koostimme ja miksasimme streamin. Yli 200 osallistujaa oli mukana etänä. Tapahtuma on katsottavissa osoitteessa www.fairkickoff.fi. Tämäkin webinaari saatiin toimimaan häiriöittä, puhujat noudattivat etukäteen laadittua aikataulua, ääni ja kuva olivat hyvälaatuisia ja osallistujat olivat aktiivisesti mukana webinaarissa.

Onnistunut webinaari vaatii vakaan verkkoyhteyden lisäksi huolellista ennakkosuunnittelua ja projektinjohtoa. Uskomme vahvasti yhteistyön voimaan ja haluamme tehdä läheistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa. Kun valitset yrityksesi kumppaniksi Seger Marketingin, saat yrityksellesi nimetyn yhteyshenkilön, joka toimii projektipäällikkönä ja on tukenanne projektin alusta loppuun – ideasta aina streaming-raportointiin onnistuneen webinaarin päätteeksi. Live-esiintyminen kameroiden edessä voi tuntua aluksi oudolta, mutta kun ammattilaisemme ovat kameran takana, tunnet olosi taatusti turvalliseksi.

Mikään webinaari ei ole meille liian pieni tai liian suuri. Ratkaisemme ongelmia ja digitaaliset ratkaisut luovat koko ajan lisää mahdollisuuksia.

Webinaarit ovat täällä jäädäkseen myös pandemian laannuttua. Jos mietit webinaarin järjestämistä tai muita live-lähetysmahdollisuuksia, älä epäröi, vaan ota yhteyttä.

Olen palveluksessasi webinaareja koskevissa kysymyksissä.
Matias Rosström
Puh: 358 40070897
Sähköposti: matias@segermarketing.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.