Sweet Vaasa sai lisää näkyvyyttä vaikuttajamarkkinoinnin avulla

What we did

Vaikuttajamarkkinointi

Year

2020

Vaikuttajamarkkinointi tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia brändin vahvistamiseen. Vaikuttajalla on mahtava kyky inspiroida seuraajiaan ja samalla motivoida heitä siirtymään inspiroitumisesta aina lopulliseen ostopäätökseen.

Vaikuttajamarkkinointi on kasvava ja tehokas markkinointistrategia, jota vaasalainen kahvila Sweet Vaasa hyödynsi omassa markkinoinnissaan vuonna 2020. Yhdessä vaikuttajamme Anna Liljekvistin kanssa toteutimme 4 kuukauden pidemmän yhteistyön, jonka tavoitteena oli markkinoida tiettyjä kahvilan kausipainotteisia tuotteita. Toisena tavoitteena oli vahvistaa yleistä bränditietoisuutta sosiaalisen median kanavissa.

27888

Näyttökertaa

12,50%

Sitoutumisaste

2409

Tykkäystä

394

Kommenttia

Kampanja

Tuloksista näkyy, että kaikkien Annan julkaisujen sitoutumisaste oli korkea. Se oli jopa 7,2 % korkeampi kuin saman kokoluokan vaikuttajilla keskimäärin. Sweet Vaasa sai kampanjan myötä lisää seuraajia omalle Instagram-tililleen, ja monet seuraajat tallensivat kuvia tulevaisuuden tarpeita varten. Kampanjan päätyttyä tuloksista tehtiin sekä kuukausikohtaiset raportit että loppuyhteenveto. Agentuurimme kävi luvut läpi yhdessä Sweet Vaasan kanssa tärkeimpien mittareiden hahmottamiseksi. Vaikuttajamarkkinointi on tottakai luovaa ja hyvällä maulla toteutettua, mutta samalla luvut ja konkreettiset tulokset ovat siinä ihan yhtä tärkeitä!

“Yhteistyö sekä agentuurin että vaikuttajan kanssa oli todella sujuvaa."

- Sandra Nestorova, Sweet Vaasan omistaja

Valitsimme kampanjaan vaikuttajiemme joukosta mielestämme sopivimman, Anna Liljekvistin. Hänen seuraajansa asuvat lähialueella, ja hänen Instagram-julkaisujensa sitoutumisaste on korkea sekä kuvavirran että tarinoiden osalta. Julkaisujen teemat sovittiin etukäteen: lahjakortti joulunaikaan, laskiaispullat helmikuussa ja lounastarjous marraskuussa. Yhteistyöhön sisältyi lisäksi mainontaa.

Haluaisitko hyödyntää vaikuttajamarkkinointia yrityksenne markkinoinnissa? Campaign Manager Sandra Sundström, puh. 040 961 4435 auttaa sinua asiassa eteenpäin.