Sweet Vaasa – ökad synlighet tack vare influencermarknadsföring

Det finns många fördelar med att jobba tillsammans med influencers för att stärka sitt företags varumärke. En influencer har en stor förmåga att inspirera och motivera sina följare till att ta steget från inspiration till beslut.

Influencermarknadsföring är en växande och effektiv marknadsföringsstrategi, något caféet Sweet Vaasa i Vasa utnyttjade i sin marknadsföringsstrategi år 2020. Tillsammans med vår influencer Anna Liljekvist, gjordes under 4 månader ett längre samarbete där målet var att marknadsföra vissa säsongsbetonade produkter från Sweet Vaasa, samt att stärka den allmänna varumärkesnärvaron på sociala medier. 

27888

Exponeringar av kampanjen

12,50%

Engagemang

2409

Gillningar

395

Kommentarer

KAMPANJEN

Resultatet visade att samarbetet hade ett högt engagemang på alla publiceringar. Annas engagemangsprocent var 7.2 % högre än medeltalet hos influencers med samma storlek av följarskara. Sweet Vaasa fick även de en ökning av följare på sitt eget Instagram och många sparade bilderna för framtida intresse. Efter kampanjens avslut gjordes en rapport för varje månad samt en slutrapport som summerade resultatet. Detta gick agenturen och Sweet Vaasa igenom för att förstå de viktigaste siffrorna och KPI:erna. Influencermarknadsföring är kreativt och estetiskt snyggt, men siffror och konkreta resultat är minst lika viktigt!

"Det var ett väldigt smidigt samarbete med både agenturen och influencern" 

- Sandra Nestorova, ägare av Sweet Vaasa

Från agenturens influencer blev Anna Liljekvist handplockad till kampanjen, eftersom hennes målgrupp fanns i nejden och visade högt engagemang på Instagram. Samarbetet innebar att Anna publicerade två bilder i månaden på sin Instagram, både i flödet och på Instagram stories. Publiceringarna hade alla ett förutbestämt tema som till exempel presentkort till julen, fastlagsbullar i februari eller luncherbjudande under november. Det gjordes även en annons med tillhörande bilder.

Vill ditt företag annonsera med hjälp av influencers? Ta kontakt med vår campaign manager Sandra Sundström på sandra@segermarketing.fi eller ring 040 961 4435