Piccu Ticca – Allt börjar från logon

Piccu Ticca

Kaikki alkaa logosta

Bakgrund

Piccu Ticca är ett nytt företag i Schweiz som importerar och säljer skandinaviska barnkläder. Till produktsortimentet hör ekologiska barnkläder av hög kvalitet som barn kan röra sig fritt i ute i naturen.

Uppgift

Innan verksamheten startades upp behövde det nya företag en logo som fungerar på den schweiziska marknaden. Önskemålet var en logo med det ekologiska och naturen som tema, som samtidigt också återspeglar kvaliteten och hållbarheten på kläderna.

Överraskning

Då företagets första logo var godkänd och då den redan hade blivit väldigt omtyckt, så hände något väldigt oväntat. I Schweiz hade en annan butik som säljer barnkläder precis öppnat och de hade nästan samma namn som Piccu Ticcas första namn!

Slutresultat

Efter långt övervägande förkastades det gamla namnet och logon. Men planeringen började ändå inte helt om från noll. Från den tidigare logon ville man spara den naturnära känslan och den pigga utformningen.

 

I logon fick vi med närheten till naturen med hjälp av en kottesymbol som också hänvisar till företagets namn Piccu Ticca. Namnet har fått inspiration från den finska större hackspetten (på finska käpytikka).

ANDRA REFERENSER

Fotografering / Grafisk Design / SEO / Webbsidor

Facebook / Fotografering / Grafisk Design / Instagram / SEO / Social Media och Digitala paket / Webbsidor

Behöver ni hjälp med er logo?
Vi är experter på branding och vi hjälper gärna er också! TA KONTAKT!