Nykyajan markkinointiviestinnässä aitous on avainasemassa. Kuluttajat arvostavat brändejä, jotka ovat rehellisiä, läpinäkyviä ja jotka tuovat esiin inhimillisen puolensa. Nykyään puhelimella kuvatut lyhytvideot ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Ne eivät ainoastaan välitä aitouden tuntua, vaan myös viestivät, että yritys itse on ollut luomisprosessin ytimessä.

Puhelimen käyttö videoiden kuvaamiseen tarjoaa helppokäyttöisyyttä, joka on vertaansa vailla. Käyttäjäystävälliset sovellukset mahdollistavat videoiden ja kuvien ottamisen lennosta, ja sosiaalisen median alustojen sisäänrakennetut toiminnot tekevät videoiden jakamisesta ja muokkaamisesta vaivatonta. 

Lisäksi, kun käytössä on erillinen mikrofoni ja valo, voit saavuttaa ammattimaisen lopputuloksen ilman, että tarvitsee investoida kalliiseen kuvauskalustoon.

Tässä muutamia vinkkejä puhelimen käyttöön videokuvaamisessa
1. Käytä kolmijalkaa tai gimballia:

Vakaan kuvan saavuttamiseksi käytä kolmijalkaa tai gimballia. Tämä vähentää tärinää ja parantaa videon laatua.

2. Hyödynnä luonnonvaloa:
Paras valaistus on usein luonnonvalo. Kuvaa ulkona tai ikkunan lähellä saadaksesi pehmeää ja luonnollista valoa videoihisi.
3. Käytä ulkoista mikrofonia:

Äänenlaatu on yhtä tärkeä kuin kuvanlaatu. Käyttämällä ulkoista mikrofonia voit varmistaa, että äänesi kuuluu selkeästi ja taustamelu vähenee.

4. Tutustu sovelluksiin:

Monet sovellukset tarjoavat laajan valikoiman editointityökaluja ja efektejä. Kokeile erilaisia sovelluksia löytääksesi suosikkisi.

5. Käytä lyhyitä ottoja:

Lyhyet otot pitävät katsojan kiinnostuksen yllä ja tekevät editoinnista helpompaa. Yritä kuvata 10-15 sekunnin pätkiä kerrallaan.

6. Opi editoinnin perustaidot:

Peruseditointitaidot, kuten leikkaaminen, liittäminen ja siirtymien lisääminen, ovat välttämättömiä. Harjoittele näitä taitoja parantaaksesi videoidesi laatua.

7. Käytä manuaalisia asetuksia:

Jos puhelimesi kamera sallii, opettele käyttämään manuaalisia kamera-asetuksia, kuten ISO-arvoa ja valotusaikaa hallitaksesi paremmin valaistusta ja kuvanlaatua.

Näiden vinkkien avulla voit nostaa puhelimella kuvattujen videoidesi laatua ja tuoda esiin yrityksesi brändiä. Muista, että harjoittelu tekee mestarin, joten kokeile rohkeasti ja löydä oma tyylisi!

Felix Rantschukoff

Felix Rantschukoff

Video Production Manager

felix@segermarketing.fi