Hur håller man sig ajour bland TikTok-trenderna? Var hittar man bra ljudspår? Hur gör man innehållsskapandet enkelt för sig själv? Nedan följer några tips som hjälper dej på vägen.

1

Trendspaning

Följ aktivt vad som händer på TikTok. När du bläddrar igenom din “For you”-sida och stöter på en video som ör populär eller tydligt är på väg att bli en trend, spara videon med TikToks ‘spara’-funktion.

Du känner igen en uppåtgående trend genom att samma ljudspår eller samma video-idé upprepas flera gånger när du bläddrar igenom din “för dig”-sida. Dessa videor har ofta ett relativt stort antal likes och visningar.

Genom att spara videon kan du återvända till den senare och samtidigt låta idén sjunka in. När du ser på videon senare kan du komma på hur du kan anpassa samma koncept med din egen twist, som passar din stil.

2

Inspireras av dina samlingar

‘Create collection’-funktionen är ett lysande verktyg för din innehållsplanering. Du kan skapa samlingar av olika teman eller trender och spara videor du stöter på där. Detta hjälper dig att vara inspirerad samt organiserad och enkelt hitta de där pärlorna när det är dags att tänka ut och skapa nytt innehåll.

3

Använd ljudspår

Glöm inte möjligheten att spara ljud! Om du hör en låt eller ljudeffekt i en video som skulle passa perfekt för ditt eget innehåll, spara den! TikToks ljudbibliotek är en skattkista, och rätt ljud kan lyfta din video till nästa nivå.

4

Imitera och anpassa

När du har samlat tillräckligt med material är det dags att börja anpassa. Granska de videor och ljud du har sparat och fundera på hur du kan kombinera trenderna med ditt eget varumärke eller bransch. Om de passar som de är, är det också tillåtet! På TikTok imiterar alla varandra och det är helt okej.

Tänk på hur du kan integrera trenden i din egen video så att den förstärker ditt budskap och tilltalar just din publik? I detta skede är kreativitet nyckeln – var inte rädd för att prova något nytt!

Kom ihåg att det tar tid och tålamod att följa trender och anpassa innehållet till dem, men när du hittar din egen stil kan du sticka ut från mängden och skapa videor som fastnar på minnet.

Behöver du hjälp med att komma på idéer eller använda TikTok? Vill du att någon ska göra det åt dig? Vi finns här för det!

Kontakta oss och boka en workshop som passar just dig!


Frans Villanen

Frans Villanen

Project manager

frans@segermarketing.fi