SFP ville ta politiska budskap till nästa nivå


WHAT WE DID

WHEN WE DID

Svenska Folkpartiet förmedlade sina kandidaters valbudskap i en podcast

På vårvintern 2023 bestämde sig SFP för att prova på en ny kampanjmetod inför riksdagsvalet 2023. På deras beställning skapade vi på Seger Marketing en 8 avsnitt lång podcast där alla riksdagskandidater i Vasa valkrets fick diskutera aktuella ämnen med poddvärden Antti Koivukangas.

I ett huj förvandlades Seger Marketings studio till en fullskalig podcaststudio, uppbyggd enligt SFP:s varumärkes riktlinjer. Varje avsnitt gästades sedan av två kandidater. Avsnitten både filmades och bandades in.

Seger Marketing ansvarade för helheten. Vi koordinerade med deltagarna, planerade innehållet, klippte avsnitten samt videotrailers för sociala medier och skötte själva uppladdningen av avsnitten på distributionsplattformen. Dessutom marknadsförde vi naturligtvis videoklippen.

SFP ville på ett smidigt och modernt sätt marknadsföra sig inför riksdagsvalet. Genom att ”outsourca” ansvaret till Seger Marketing sparade de resurser för annat valrelaterat arbete. Videoklippen gav otroligt mycket synlighet för de olika kandidaterna och gav samtidigt väljarna en chans att bekanta sig med kandidaterna på ett nytt sätt.