”Olemme saaneet olla luovia ja oppineet, että asiakas on tärkein.”

”Vapaus keksiä omia ideoita ja tehdä käytännön työtä on voittava konsepti”, sanovat Wesaam Boussir ja Olivia Antell, jotka suorittivat harjoittelunsa Seger Marketingilla.

Boussir ja Antell opiskelevat media-alaa Vamiassa, Vaasassa. He hakeutuivat harjoitteluun Seger Marketingille, koska halusivat sukeltaa nykyaikaisen markkinoinnin, kuten esimerkiksi ”short form” -videoiden maailmaan.

Videot, erityisesti lyhyet sellaiset, ovat nykyään erittäin tärkeitä ja niitä käytetään pääasiassa TikTokissa, Youtube Shortseissa ja Instagram Reelseissä. Boussir ja Antell ovat päässeet ensimmäisestä päivästä lähtien työskentelemään juuri tällaisten videoiden parissa.

– On ollut hienoa nähdä uusia paikkoja ja seurata, millaista työ asiakkaan kanssa on, Antell sanoo.

Molemmat harjoittelijat yllättyivät koulukirjojen teorian ja todellisen työnteon välisistä eroista.
– Työskentely on hyvin erilaista. Työmme täällä on ollut hyvin ajantasaista ja myös sellaista, mitä tulemme tekemään tulevaisuudessakin. Olemme päässeet oppimaan tekemällä. Olen viihtynyt, ja tiimikin on ollut kiva, Boussir sanoo.

Harjoittelijat eivät ole vain olleet mukana erilaisissa kuvauksissa, vaan heitä on kannustettu esittämään myös omia ideoitaan. Yksi Seger Marketingin vahvuuksista on luovuus ja idearikkaus. Tämä näkyi myös Antellin ja Boussirin tekemässä lopputyössä: heidän piti luoda TikTok-videoita alusta loppuun.

– Meidän piti keksiä vähintään kolme ideaa TikTokiin, kuvata ne, editoida videot sekä julkaista ne. On ollut hienoa saada toteuttaa omia ideoita, eikä vain noudattaa ohjeita. Silloin on paljon helpompi tietää, miltä lopputuloksen pitäisi näyttää. Mutta olemme myös oppineet, että kaikki tapahtuu aina yhteistyössä asiakkaan kanssa; myös lopputulos luodaan heidän kanssaan yhdessä, Antell sanoo.

Antell ja Boussir antavat harjoittelulleen korkeat arvosanat. He eivät ole joutuneet istumaan tylsistyneinä tai pyörittelemään peukaloitaan.

– Kaikki, mitä olemme saaneet tehdä, on ollut hauskaa, ja olemme saaneet paljon luovaa vapautta, Boussir sanoo.

Koko Seger Marketingin tiimi kiittää Wesaamia ja Oliviaa arvokkaasta panoksestaan viime kuukausien aikana. Toivotamme heille paljon onnea tulevissa tehtävissään!

Kiin­nos­taa­ko sinua har­joit­te­lu­jak­so Seger Mar­ke­tin­gil­la?