“Vi har fått vara kreativa och lärt oss att kunden är viktigast”

”Friheten att få komma på egna idéer och att få jobba praktiskt är ett vinnande koncept”. Det säger Wesaam Boussir och Olivia Antell som har gjort sin praktik på Seger Marketing.

Boussir och Antell studerar media på Vamia i Vasa. De sökte praktikplats på Seger Marketing för att de ville jobba med modern marknadsföring såsom till exempel ”short form videos”.

Videor, framför allt korta sådana är tidens melodi och används i huvudsak på TikTok, Youtube Shorts och Instagram Reels. Dessa slags videor har både Boussir och Antell fått jobba med sedan dag ett.

– Det har varit kul att se nya miljöer och se hur arbetet tillsammans med kunderna går till, säger Antell.

Skillnaden mellan teorin i skolböckerna och det verkliga arbetet på fältet kom som en överraskning för båda praktikanterna.

– Det är väldigt annorlunda. Det vi fått göra ligger i tiden och är något man faktiskt kommer att göra även i framtiden. Vi har fått lära oss gneom att göra. Jag har trivts och teamet har varit najs, säger Boussir.

Förutom att vara med på olika inspelningar har praktikanterna uppmuntrats till att komma med egna idéer. En av de starkaste korten i Seger Marketings kortlek är kreativiteten och idéskapandet. Det här syntes också i slutarbetet som Antell och Boussir fick göra. Där skulle de skapa TikTok-inlägg från början till slut.

– Vi skulle komma på minst tre idéer var till TikTok, spela in dem, editera videorna och publicera dem. Det har varit kul att få komma på eget och inte bara följa instruktioner. Det blir mycket klarare för en hur slutprodukten ska se ut då. Men vi har lärt oss att det alltid ska ske i samarbete med kunden och att slutprodukten skapas tillsammans med dem, säger Antell.

Som upplevelse ger Antell och Boussir höga betyg åt sin praktik. De har inte behövt sitta och suckande rulla tummarna i väntan på att klockan ska ticka framåt.

– Allt vi har gjort har varit kul och vi har fått kreativ frihet, säger Boussir.

Alla vi på Seger Marketing tackar Wesaam och Olivia för deras värdefulla insats de senaste månaderna och önskar dem ett stort lycka till med framtida uppdrag!

Är du intresserad av en prak­tik­pe­ri­od på seger mARKETING?