Företagare i Korsholm erbjöds på en föreläsning om branding och mark­nads­fö­ring


WHAT WE DID

WHEN WE DID

Under våren 2023 fick vi på inbjudan av Korsholms kommun att föreläsa om branding och marknadsföring för ett tjugotal ivriga företagare i Korsholm.

Den ca två timmar långa workshopen gick på både finska och svenska. Deltagarna var aktiva diskuterare och tvekade inte att ställa frågor – precis som det ska vara.

Vi funderade kring marknadsföringens mest centrala frågor: Vikten av ett tydligt varumärke, byggandet av en framgångsrik marknadsföringsstrategi och framför allt: Vilka kanaler bör man satsa på för att nå rätt målgrupper?

Workshopen var inte bara teoretisk; vi gick även igenom hur man mäter resultat och vilka nyckeltal som är viktiga. Då man fokuserar på rätt faktorer maximerar man sin möjliga avkastning. Alla deltagare var överens om att “short form videor” är viktiga i dagsläget. Av de olika kanalerna skapade TikTok den ivrigaste diskussionen.

Tillsammans med företagarna diskuterade vi också hur man ska finna tiden att skapa innehåll som engagerar, samt hur man bygger upp en lämplig marknadsföringsstrategi. Tack vare engagerade deltagare blev workshopen en interaktiv upplevelse där nog både deltagare och föreläsare fick nya insikter.