Under hösten 2021 hade vi med Karin Mäenpää som praktikant på Seger Marketing i sju veckor. Karin studerar grafisk design på Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad.

Varför sökte du till Seger Marketing?

Jag har följt Seger Marketing på sociala medier ett tag. Direkt vi fick veta att vi skulle ha praktik från skolan visste jag att jag ville söka till Seger.
Det som drog mig till Seger var att teamet kändes lagom stort och möjligheterna var då också större att verkligen få se och testa på många olika saker. Det verkade också som att de hade många spännande saker på gång!

Hurdana har dina arbetsuppgifter varit?

Mina främsta uppgifter har varit inom grafisk design. Jag jobbade både med mindre grafiska verk, samt med en större grafisk helhet.
Utöver det har jag även fått vara med och prova på andra saker. Jag fick till exempel vara med på en produktionsdag och fick då även själv vara bakom kameran. Jag uppskattade verkligen att jag fick se och vara med på alla hörn, det kändes väldigt lärorikt!

Hur upplevde du Seger Marketing som en arbetsplats?

Väldigt snabbt kände man sig som en i gänget och fick egentligen direkt börja skapa material, vara med i projekt och ta ansvar. Det är verkligen A och O att få vara med och komma igång med praktiska arbetsuppgifter när man vill lära sig något!

”Väldigt snabbt kände man sig som en i gänget och fick egentligen direkt börja skapa material, vara med i projekt och ta ansvar.”

Vad är den bästa lärdomen du tar med dig från Seger?

Det som jag tar med mig som en viktig lärdom är att jag lärde mig känna igen mina styrkor och svagheter: Hur man använder sina styrkor, men också hur man kan vända sina svagheter till styrkor. Jag fick även lära mig om hur man bygger upp en visuell identitet från grunden, allt från att samla in inspiration till den sista touchen.

Till vem rekommenderar du praktik hos Seger Marketing?

Till alla som vill veta och lära sig mera om hur det är att jobba på en marknadsföringsbyrå. Här får man verkligen möjligheten att se hur det går till och man får testa lite på allt. En praktik på Seger ger dig en djupare inblick i hur en marknadsföringsbyrå jobbar!